Het Voedselbos logo met een hartvormige boom

Team building

Het Voedselbos is een educatieve ontmoetingsplek voor permacultuur in de praktijk

Een groene eetbare oase aan de rand van de Vlaamse Ardennen

Een plek vol biodiversiteit en mogelijkheden. De inspirerende omgeving is het geknipte kader om eens een dagje met jouw team in onder te duiken.

Tussentakjes

We brengen het verhaal van mogelijkheden, van inspiratie die leidt tot wonderlijke creatie. Het Voedselbos is een plek waar dromen neergezet worden, waar visie wortelt in een humusrijke bosgrond en tot bloei kan komen.

Die positieve, andere en vaak erg creatieve benadering van de realiteit is verfrissend voor elk team. Tegelijk help je door deze keuze van teambuilding ook werkelijk een andere, groenere duurzamere realiteit mogelijk te maken. Eerst en vooral is er het kader zelf. Een bloeiend Voedselbos dat na 15 jaar bodemzorg floreert en toont hoe overvloedig gul de natuur en een systeem in balans kunnen zijn. Heerlijke metafoor voor een florerend bedrijf. Er is samenwerking, er zijn duidelijke rollen en niches en alles staat in verbinding. Heel het permacultuursysteem is gebouwd op het versterken van gunstige wederzijdse relaties tussen planten onderling en tussen dieren en planten. In een rondleiding krijg je van Bert Dhondt alle weetjes over deze landbouw van de toekomst van de bezieler en stichter van deze plek zelf.

We werken samen aan de verdere uitbouw van dit landbouwmodel en ervaren de weldaad van het buitenzijn en de nabijheid van de natuur overal om ons heen. We genieten van een zalig lekkere vegetarische biologische maaltijd voor het grootste deel met ingrediënten uit het Voedselbos zelf. Uiteraard buiten bij mooi weer. Valt het weer wat tegen, dan hebben we Trondus om in te eten. Dat is een huis gebouwd in leem en stro en lokaal duurzaam gekapt hout uit een natuurreservaat.

Samen opdrachten uitvoeren in de natuur, elkaar, jezelf en je team beter leren kennen en vooral ook heel veel plezier. Dat is het opzet van deze teambuildingdag. Ruth Vandekerkhove van Veer en Vlam gooit al haar expertise ertegenaan en gaat voluit voor verbinding. Van speels verkennen en heerlijk ontspannen tot diepgaande uitwisseling waarbij we kijken wie welke rol opneemt in het team. We bespreken op voorhand waar jullie focus ligt.

Met deze drievuldigheid ontvangen we jullie met open armen in het Voedselbos. Uiteraard werken we graag een programma op maat van jullie team en bedrijf uit. Een unieke teambuilding vol verwondering, uitdaging en plezier. Een dag in verbinding met jezelf, de anderen en de natuur.

Praktisch

Tussentakjes

De teambuilding wordt georganiseerd voor groepen tussen 10 en 30 personen en kost €50 per persoon, all in voor vzw’s en €65 per persoon, excl. BTW voor bedrijven. Is de prijs een probleem, dan kunnen we dit samen bespreken. Dit omvat een gevuld programma van 9u30 tot 16u inclusief een verse, biologische lunch met koffie, thee en water. De concrete invulling van de dag gebeurt in overleg.

Neem contact op met ons voor een boeking of meer informatie.

Wij kijken er alvast naar uit!