Het Voedselbos logo met een hartvormige boom

Open werkdagen

Open werkdagen 2022

Tussentakjes

Samen geven we vorm aan deze permacultuurplaats op het ritme van de natuur. We leren van elkaar en genieten van onze eerdere realisaties. Wie liever de keuken induikt kan meehelpen lekker vegetarisch te koken met knapperig verse groenten uit de tuin. Ideaal om heerlijke groenten en vreemde mensen te leren kennen.

Of was het omgekeerd ?

De perfecte laagdrempelige instap om onze werking en permacultuur te leren kennen. Je hebt dus volstrekt geen enkele voorkennis nodig voor deze open werkdagen. Enkel veel groene goesting en zin om mensen te ontmoeten.

Voor wie?

Tussentakjes

Op onze open werkdagen geldt geen leeftijdslimiet, piepjong en stokoud kunnen hier vrolijk samen spelen.

idealisten - zoekende mensen - leren over permacultuur - genieten van contact en uitwisseling - samen creëren

Hoe ziet zo’n open werkdag eruit?

Tussentakjes

Er wordt een basismaaltijd voorzien, vaak is dat een stevige kruidensoep en sla met tientallen soorten wilde planten. Maar we stellen het stevig op prijs als jullie zelf ook iets lekkers meebrengen om te delen. Er is mogelijkheid om iets op te warmen. Meestal gaan we voor de nieuwkomers na het middageten even op verkenning tijdens een kleine rondleiding in het Voedselbos.Het ideale moment om meer te leren over permacultuur en deze plek. Inschrijven vooraf hoeft niet. Voor een impressie van voorbije werkdagen kan je een kijkje nemen op onze facebookpagina.

Wat breng je mee?

Tussentakjes

Je eigen werkhandschoenen kunnen zeer handig zijn en kledij die vuil mag worden. Stevig schoeisel is erg handig. Kinderen zijn ook van harte welkom op deze werkmomenten. Wat we niet toelaten in het Voedselbos zijn andere huisdieren. Onze kippen, eenden, konijnen en geiten worden daar veel te zenuwachtig van.

Zolang de Covid-19 maatregelen gelden, vragen we om jouw eigen drinkbus en tas mee te brengen. Uiteraard houden we voldoende afstand en werk je met jouw eigen werkhandschoenen. Van zodra het weer kan genieten we van wildpluksoep en vreemde groentensmaken. Ook vragen we jou om jouw contactgegevens bij aankomst te registreren in ons logboekje. En voor de rest genieten we zo mogelijk nog meer van de rust en plantenweelde om ons heen. Van harte welkom!

Wanneer?

Tussentakjes

Door onze opleidingen op vrijdag zijn er veel werkmomenten weggevallen. Soms hebben we er zoveel zin in (of is er gewoon zoveel werk) dat we extra werkdagen inlassen op andere dagen. Alle data vind je terug in onze kalender. We beginnen steeds om 10u en eindigen rond 17u30. Welkom voor een hele dag of gewoon enkele uurtjes.

Waar?

Tussentakjes

In Het Voedselbos, onze educatieve toontuin voor permacultuur in de praktijk. Die vind je op het adres:

Waregemsestraat 29, 9771 Nokere

Als je wil weten hoe je hier het vlotste kan geraken, klik hier.

Hopelijk ontmoeten we jou op een van deze dagen!

Vorige werkdagen

Tussentakjes