Het Voedselbos logo met een hartvormige boom

Korte keten eten

Wil jij graag genieten van een biologische en verantwoorde maaltijd in een bloeiende natuurlijke omgeving? Het Voedselbos pakt uit met het ‘Korte keten eten’-concept, waarbij jij samen met je gezin, een groep vrienden, je collega’s … kan komen genieten van onze eetbare bostuin met een picknickmand vol lokale lekkernijen.

Wat vind je zo al in onze picknickmand: overheerlijk desembrood van Boskanter, schapenkaas uit Brakel, appelsap uit het Voedselbos, de lekkerste lokale confituur, eitjes van Nokerse kippen, zelfgemaakte groententaart met veel groen uit den hof en een slaatje met eetbare wilde kruiden en bloemen!

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Als consument krijg je super verse en kwaliteitsvolle producten zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Zo steun je ook de lokale economie.

Dit ‘Korte keten eten’ concept is ideaal voor wie iets te vieren heeft of gewoon ons Voedselbos wat beter wil leren kennen. Voor zij die willen kunnen er ook een voedselbostoer bij boeken waar je meer uitleg krijgt over permacultuur, voedselbossen en biodiversiteit. Meer info vind je hier.

> €20 per persoon (kinderen tot 12 gratis)

> Eén mand is gevuld voor 2 personen

> Minimum 15 personen

Reserveren via mail naar info@hetvoedselbos.be

We organiseren ook iedere lente een ‘Korte keten picknick’ voor wie niet aan een groep geraakt en toch eens wil proeven van al het lekkers. Dit evenement vindt ook dit jaar plaats in Het Voedselbos.

Wees welkom op zondag 21 april 2019 voor onze Wildpluk picknick