Het Voedselbos logo met een hartvormige boom

Nieuws

Tussentakjes

Laatste VOEDSELBOSRONDLEIDING op 1 oktober 22

September 15, 2022

Een voedselbos moet je beleven, voelen, ruiken en proeven. Dat kan elk seizoen tijdens onze rondleidingen.

Open werkdag 16 sep 22 gaat niet door.

September 15, 2022

De eerstkomende open werkdag gaat uitzonderlijk niet door.

PERMAMOES opleiding 2022

March 14, 2022

Permamoes opleiding 2022 VOLZET

Nieuwe data gekend voor de opleiding PERMAMOES in 2022.

January 7, 2022

Permacultuur in je moestuin. Ja natuurlijk! Maar hoe begin je eraan en hoe doe je dat nu precies?

Opleiding voor Voedselbossers op zoek naar verdieping.

December 16, 2020

Een splinternieuwe opleiding vol verdieping om jouw voedselbosproject tot een succes te maken.

Nieuwe opleiding Permacultuur in je moestuin.

December 16, 2020

Permacultuur in je moestuin. Ja natuurlijk! Maar hoe begin je eraan en hoe doe je dat nu precies? Deze jaaropleiding gidst je door het hele teeltseizoen en zorgt voor een smakelijke en kraakverse oogst uit je eigen tuin.

Welkom Remi

December 16, 2020

Remi is geboren!

Grote lenteschoonmaak in de tuin op 5-6-7 april

March 19, 2019

Grote en kleine klussen staan op het programma dit weekend. Je bent van harte welkom, één of meerdere dagen. We maken de educatieve tuin helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Op het programma staan ondermeer het plaatsen van de nieuwe educatieve panelen, opzetten van de nieuwe compostplek, zaaien …

De fundamenten van de strobalen Veldschuur liggen er!

March 19, 2019

Vorig jaar zag je hier heel wat oproepen passeren om de bouw van onze strobalen veldschuur mee te ondersteunen. Een gebouw dat we als ontmoetingsruimte voor de buurt willen inrichten. Met zadenbibliotheek, lesruimte, verwerkingskeuken …

Nieuwe boompjes in de maak …

March 4, 2019

De prille zomerstreling die we de voorbije week kregen heeft de natuur uit haar winterslaap gehaald. Ideaal moment om de op gang komende sapstroom voor te zijn en nieuwe bomen te enten.

Lentekriebels, jeukende groene vingers en vernieuwing in Het Voedselbos

March 4, 2019

De prille zomerstreling die we de voorbije week kregen heeft de natuur uit haar winterslaap gehaald. Ideaal moment om de op gang komende sapstroom voor te zijn en nieuwe bomen te enten.

Kraanvogels, wasberen en plantenlijsten

March 4, 2019

In het verre zuiden van Belgïe ligt een goed verscholen geheim. Op een stevige boogscheut van de alomgekende brouwerij van Orval ligt de ferme du Bois-le-comte. Dit prachtig domein wordt gebruikt door het Oost West centrum om allerhande cursussen in te richten rond gezonde voeding en spiritualiteit.

Dankjewel Oriane en Zsofia!

March 4, 2019

In de overgang van oud naar nieuw mochten we Oriane en Zsofia uitzwaaien. Onze twee waanzinnig enthousiaste vrijwilligers die hier via het EVS- project een klein jaar verbleven.

Stekjescollectie

August 11, 2018

Vandaag 1600 stekken genomen van moerbeien, vijgen, kiwibessen, goumibessen, poncirus trifoliata, chaenomeles cathayensis … Om over twee jaar de volgende boomplantactie mee te voeden.

Open werkdagen op woensdag

August 11, 2018

Voor al wie wat verkoeling wilt tijdens deze hete dagen (‘het Voedselbos’ heet niet voor niets een bos) en zin heeft om de handen uit de mouwen te steken, jullie zijn elke week welkom op woensdag van 10u-17u om ons team enthousiaste vrijwilligers aan te vullen!

Intussen op de veldark …

August 11, 2018

Voor wie erbij was op 27 januari 2018 en zich afvraagt hoe de 1600 boompjes het doen die toen de grond zijn ingegaan op de Veldark … Ze doen het GOED!

Herfstbenefietbuffet

August 11, 2018

Na een schitterende eerste editie van onze herfstbenefiet vorig jaar, besloten we ook dit jaar een feest te organiseren om onze fantastische en overvloedige oogst met jullie te delen.

Affiche permacultuurfestival stilaan gevormd!

May 29, 2018

Over enkele dagen is het zover, dan gaat het eerste permacultuurleerfestival in het Voedselbos van start. Veel lesgevers zegden hun gratis medewerking toe om er een dag vol leren, leren en ontmoeten van te maken. Geniet nu al mee van het programma en plan welke workshops je zeker niet wil missen.

Een nieuwe website is geboren!

May 16, 2018

Onze oude website was wel stilaan aan wat opfrissing toe. Onder de deskundige en creatieve leiding van Benjamin, Ravi en Carolina zijn we bijna klaar om een juweeltje op jullie los te laten!

PDC: Module 2

May 15, 2018

De permacultuur jaartraining 2018 brengt een erg gezellige en gemotiveerde groep mensen samen die vastbesloten is permacultuur in hun omgeving neer te zetten.

Growfunding op volle toeren

May 15, 2018

Wat een spannende periode, zo’n crowdfundingsactie. We hebben het in onze vorige nieuwsbrief al aangekondigd, maar nu zijn we dus stevig vertrokken.

Ecotuindag en permacultuur leerfestival

May 15, 2018

Nog plantjes nodig voor jouw permacultuurtuin? Op zoek naar info over opleidingen en workshops? Zin om leuke mensen uit de buurt te ontmoeten? Het kan allemaal op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018.