Het Voedselbos logo met een hartvormige boom

Hoe geraak je er?

Tussentakjes

Het Voedselbos vind je in de Waregemsestraat 29 te Nokere (9771).

Dit dorp is vooral gekend voor de lenteklassieker “Nokere koerse”, een wielerwedstrijd op en rond Nokereberg. En ja hoor op die eerste puist in het Oost-Vlaamse landschap ligt het Voedselbos.

Mooi naar het zuiden georiënteerd, ideaal voor al dat lekker fruit.

Met de fiets

Op nog geen 30 km van Gent is het bereikbaarder dan je zou denken met de fiets. Je kan gaan voor de snelste en kortste route via Deinze en Kruisem, maar zelf neem ik het liefste de route langs de Schelde, lekker autoluw en zo zie je nog wat vogeltjes langs de Scheldekanten. Je kan wat meer tijd nemen en hier jouw route plannen:

Fietsrouteplanner

Met het openbaar vervoer

Als het fietsen wat te hoog gegrepen is, kan je makkelijk de trein nemen tor het station van Waregem. Heel regelmatig zijn er treinen op de lijn Gent-Kortrijk die hier stoppen.

Reken op 25 min treinen vanuit Gent-Sint-Pieters. Vanaf het station van Waregem is het nog 6 kilometer. Er zijn regelmatig bussen maar vooral rond de schooluren. Daarbuiten kan je beter een belbus reserveren.

Je telefoneert minstens 2u op voorhand naar het nummer 09/211 91 91 en zegt dat je aan de halte Nokerdorpsstraat wil afstappen. De chauffeur kent ook Het Voedselbos en wil je misschien wel aan het tuinhek afzetten?

Vanuit Nokeredorp stap je ongeveer 200 meter terug en net naast het voetbalplein vind je een bospadje dat naar ons tuinhek leidt. Als je minder georganiseerd bent, kan je ook heel vlot liften vanaf het station van Waregem.

Vraag naar Nokere en veel kans dat ze jou hier afzetten.

De Lijn routeplanner

De Lijn routeplanner

Alle info over de belbus

Met de auto

De afrit Kruisem van de E17 Gent-Kortrijk is vlakbij. Even het juiste adres, Waregemsestraat 29, intikken en je komt hier vanzelf. Omdat we het aantal auto’s dat we doen bewegen willen beperken, raden we carpool sterk aan. Voor onze opleidingen of cursussen raden we deelnemers aan in contact te komen met elkaar om zo te carpoolen. Dankjewel om creatief om te springen met vervoer. Je kan ook altijd carpoolvraagjes stellen op onze facebookpagina. Vaak lukt dat goed.