Welkom

Info

HOERA! De inschrijvingen voor de volgende opleiding sociale permacultuur lopen vlotjes binnen.

Ook zin om jouw permacultuurinzichten te verdiepen, meer verbinding te stoppen in jouw werk en leven?

Speciaal voor sociale permaculturisten ontwikkelden we deze module van vrijdagmiddag tot zondagavond in het mooie kader van een jongvolwassen Voedselbos.

alle verdere praktische info lees je hier.

 

 

Het Voedselbos vzw

Het Voedselbos is een ontmoetingsplaats voor permacultuur in de praktijk. Op verschillende manieren willen we mensen laten proeven hoe samenleven in evenwicht met de natuur vorm kan krijgen.

  • Elke woensdag hebben we  OPEN WERKDAG. Iedereen is daarop van harte welkom van 10u-17u.         We ervaren dat we heel veel van elkaar kunnen leren en in het delen van die ervaring en kennis samen heel erg mooie dingen kunnen neerzetten. Sommige mensen komen voor het heerlijk verse eten, anderen voor de ontmoetingen en nog anderen om vanalles bij te leren over eetbare planten.
  • Sommige thema’s vragen wat meer theoretische achtergrond en hebben we uitgediept in onze PRAKTISCHE VORMINGEN. Een bezield expert komt een project toelichten en we zetten wat we leerden samen om in de praktijk. Om te prikkelen en je thuis ook aan de slag te laten gaan. Kijk snel in onze VOEDSELBOSKALENDER welke vormingen gepland staan. Het bouwen van een composttoilet, eetbare paddenstoelen leren kweken, een tuin vol fruit , de aanleg van een voedselbos,… het zijn maar enkele van de onderwerpen die reeds passeerden.
  • Wie de smaak helemaal te pakken heeft, wil misschien aansluiten bij onze PERMACULTUURONTWERP OPLEIDING. Zes modules van drie dagen lang leven, leren en experimenteren rond de prachtige permacultuurprincipes. Een levensveranderende ervaring die je alles meegeeft om zelf te ontwerpen voor jezelf of voor anderen. Spring mee aan boord van de permacultuurbeweging die in Belgïe razendsnel aan het groeien is. Kijk ook eens in ons FOTOBOEK voor meer sfeerbeelden.
  • De jarenlange praktijkervaring in binnen- en buitenland proberen we niet alleen hier in het Voedselbos neer te zetten. Heel regelmatig komt de vraag naar een TUINONTWERP OP MAAT. Eetbare speeltuinen, groepsmoestuinen, permacultuurparken en veel “voedselbossen” in particuliere tuinen zijn de specialiteit. Natuurrijk, speels en dynamisch.
  • Meer fantasie en creativiteit in onze omgeving is wat ons heeft aangezet om de werking van het Voedselbos verder uit te bouwen in de richting van het toerisme. Verwacht enkele KORTE-KETEN-PICKNICKS waarin op een speelse manier wordt geleerd dat lekker, leuk en duurzaam perfect kunnen samengaan. Scholen vinden stilaan de weg naar ons educatief aanbod.
  • We dromen er  luidop van  een ECOLOGISCHE KAMPEERPLEK in te richten zodat gezinnen met (jonge) kinderen ook in hartje Vlaamse Ardennen dat reisgevoel kunnen beleven.

Welkom in het Voedselbos !

Bekijk de Voedselboskalender Lees hier onze laatste nieuwsbrief