Welkom

Info

conchita

Zin om in het Voedselbos te komen spelen? Te ervaren hoe een volwassen voedselbos er 15 jaar na aanplant uit kan zien? Zin om leem te trappelen en een bijenstal op te bouwen?

Popel je om wilde sla te plukken met meer dan 60 soorten eetbare kruiden? Heel veel zin om leuke mensen te ontmoeten?

Kom dan naar onze open werkdagen. Momenteel gaan we zo ongeveer in winterslaap modus, maar vanaf de lente zijn we er popelend terug met onze wekelijkse werkdagen op woensdag en véél meer.

De data van onze nieuwe permacultuur ontwerp-opleiding zijn gekend, die vind je in deze kakelverse flyer. Verdere info en inschrijvingen via info@hetvoedselbos.be

 

Het Voedselbos vzw

Het Voedselbos is een ontmoetingsplaats voor permacultuur in de praktijk. Op verschillende manieren willen we mensen laten proeven hoe samenleven in evenwicht met de natuur vorm kan krijgen.

  • Ongeveer maandelijks hebben we een OPEN WERKDAG. Iedereen is daarop van harte welkom. We ervaren dat we heel veel van elkaar kunnen leren en in het delen van die ervaring en kennis samen heel erg mooie dingen kunnen neerzetten. Sommige mensen komen voor het heerlijk verse eten, anderen voor de ontmoetingen en nog anderen om vanalles bij te leren over eetbare planten.
  • Sommige thema’s vragen wat meer theoretische achtergrond en hebben we uitgediept in onze PRAKTISCHE VORMINGEN. Een bezield expert komt een project toelichten en we zetten wat we leerden samen om in de praktijk. Om te prikkelen en je thuis ook aan de slag te laten gaan. Kijk snel in onze VOEDSELBOSKALENDER welke vormingen gepland staan. Het bouwen van een composttoilet, eetbare paddenstoelen leren kweken, een tuin vol fruit , de aanleg van een voedselbos,… het zijn maar enkele van de onderwerpen die reeds passeerden.
  • Wie de smaak helemaal te pakken heeft, wil misschien aansluiten bij onze PERMACULTUURONTWERP OPLEIDING. Zes modules van drie dagen lang leven, leren en experimenteren rond de prachtige permacultuurprincipes. Een levensveranderende ervaring die je alles meegeeft om zelf te ontwerpen voor jezelf of voor anderen. Spring mee aan boord van de permacultuurbeweging die in Belgïe razendsnel aan het groeien is. Kijk ook eens in ons FOTOBOEK voor meer sfeerbeelden.
  • De jarenlange praktijkervaring in binnen- en buitenland proberen we niet alleen hier in het Voedselbos neer te zetten. Heel regelmatig komt de vraag naar een TUINONTWERP OP MAAT. Eetbare speeltuinen, groepsmoestuinen, permacultuurparken en veel “voedselbossen” in particuliere tuinen zijn de specialiteit. Natuurrijk, speels en dynamisch.
  • Meer fantasie en creativiteit in onze omgeving is wat ons heeft aangezet om de werking van het Voedselbos verder uit te bouwen in de richting van het toerisme. Verwacht enkele KORTE-KETEN-PICKNICKS waarin op een speelse manier wordt geleerd dat lekker, leuk en duurzaam perfect kunnen samengaan. Scholen vinden stilaan de weg naar ons educatief aanbod.
  • We dromen er  luidop van  een ECOLOGISCHE KAMPEERPLEK in te richten zodat gezinnen met (jonge) kinderen ook in hartje Vlaamse Ardennen dat reisgevoel kunnen beleven.

Welkom in het Voedselbos !

Bekijk de Voedselboskalender Lees hier onze laatste nieuwsbrief