Beleef permacultuur

Permacultuur… Het lijkt wel een toverwoord. Overal duiken boeken, artikels, websites, blogs op over permacultuur. Je vindt heel erg mooie definities hier en daar en dat kan je aan het dromen doen slaan of erg inspireren. Waar wij in Het Voedselbos blij van worden is samen op zoek gaan naar haalbare manieren om duurzamer samen te leven. Dat klinkt heel zwaar, maar in de praktijk betekent dat vooral heel erg veel lachen, genieten en groeien in het leren samenwerken.

Die ervaring kunnen en mogen aanbieden aan iedereen die ervoor openstaat, beleven wij als de kracht van deze plek. Ervaringsgericht spelenderwijs leren van elkaar en van jezelf. Naar huis gaan met nieuwe vrienden en de ervaring dat je meer kan dan je aanvankelijk dacht. Dat is volgens ons een heel krachtig middel om snel te leren wat permacultuur nu eigenlijk is.

We zijn ervan overtuigd dat er naast de massa’s mooie en nuttige informatie vooral ook nood is aan plaatsen waar mensen kunnen experimenteren en praktijkervaring opdoen. Permacultuur verdient het beleefd te worden met al je zintuigen.

Er zijn verschillende instapmogelijkheden: heel laagdrempelig zijn onze OPEN WERKDAGEN.

Ben je meer gericht op zoek naar een praktisch voorbeeld en wil je eerst even uitproberen of jouw idee wel toepasbaar is in jouw thuissituatie? Dan kan je eens kijken bij onze PRAKTISCHE VORMINGEN. Experts komen hier vol vuur hun passie delen. Misschien staat er dit jaar wel nét datgene bij waarnaar je op zoek bent.

Indien je helemaal wil ondergedompeld worden in een permacultuurbeleving, dan is er de JAAROPLEIDING PERMACULTUUR. 15 dagen lang leren, ervaren en beleven wat permacultuur kan betekenen in jouw eigen leven en dat van een enthousiaste groep. In deze opleiding leer je ook ontwerpen. Als je ervan geniet je eigen leven duurzamer vorm te geven en anderen wil helpen om dat op hun plekje en ritme te doen, neem dan hier een kijkje.

Als je op deze website terechtkomt, ben je wellicht al vertrouwd met permacultuur. We zoeken ook naar manieren om mensen te bereiken die via toerisme of landschapsbeleving in de wondere wereld van transitie en permacultuur terechtkomen. Een mini-camping en korte-keten-picknicks worden ontwikkeld. Net als een programma voor scholen.

Hopelijk tot binnenkort in Het Voedselbos !